Verschil tussen elektrisch en hybride

Als je niet helemaal thuis bent in de wereld van elektrische auto’s, kan het zijn dat je niet goed weet wat het verschil is tussen een elektrische, hybride en plug-in hybride occasion. Daarom leggen we dat hier op een simpele manier uit.

Volledig elektrische auto

Een elektrische auto of occasion heeft geen verbrandingsmotor, maar een combinatie van een accupakket en een elektromotor. Hierdoor heeft een elektrische auto geen CO2-uitstoot. De energie voor de elektromotor wordt uit de accu gehaald. Deze laad je op door een stekker in een oplaadpaal te steken. Automerken zoals Tesla, Audi, BMW en Volkswagen hebben elektrische auto’s in het assortiment.

Hybride auto

Een hybride auto heeft geen elektromotor, maar een reguliere verbrandingsmotor met daarnaast een accupakket. Door de aanwezigheid van de verbrandingsmotor vindt er wel CO2-uitstoot plaats. Nog een verschil is dat je de accu van een hybride auto niet kan opladen met een stekker. Dit wordt gedaan door restenergie. Restenergie komt vrij tijdens het rijden en remmen. Als de elektromotor leeg is, schakelt de hybride auto automatisch over op de zuinige benzinemotor. Dit is vooral het geval tijdens lange ritten. Er zijn hybride auto’s van merken als Peugeot, Volkswagen, Hyundai en Toyota.

Plug-in hybride auto

Er zijn ook hybride auto’s waarbij je de accu wel kunt opladen door middel van een stekker. Dit zijn plug-in hybride auto’s. De wielen worden bij plug-in hybrides aangedreven door de elektromotor, de verbrandingsmotor of een combinatie van beide. Ook bij een plug-in hybride geldt dat de elektromotor automatisch overschakelt op de verbrandingsmotor. Merken als Audi, Opel, Toyota, Lexus, Kia, Volvo en Renault hebben dergelijke auto’s.

Voordelen van elektrische auto’s

  • Een elektrische auto of occasion is milieuvriendelijk.
  • Een elektrische auto behoort tot een van de zuinigere auto’s.
  • Voor een elektrische auto hoef je in Nederland geen wegenbelasting en aanschafbelasting te betalen.
  • Je hoeft minder onderhoudskosten te betalen, doordat de kans op slijtage van een elektromotor een stuk kleiner is.
  • Elektriciteit is gemiddeld 50% goedkoper dan benzine of diesel. 
  • Een elektrische occasion produceert weinig tot geen geluid.

Ontdek het gemak van Proefrit aan Huis

Heb je een elektrische auto gezien die je graag zou willen kopen? Vraag dan een gratis proefrit aan huis aan. Zo kun je de auto eerst in je eigen omgeving proberen zonder ergens aan vast te zitten. Het voordeel van Proefrit aan Huis is dat wij een unieke service aanbieden door heel Nederland. Occasions van 36 aangesloten autobedrijven staan uitgelicht op onze website. Geheel kosteloos en wanneer het jou uitkomt (zelfs op avonden en in het weekend) kun je bij ons een proefrit aan huis boeken. Wij rijden vervolgens de rijklare elektrische occasion naar jou toe. Als je overtuigd bent, dan handelen we de betaling en tenaamstelling direct met je af, zodat de auto op je oprit kan blijven staan. Meer informatie over de gratis proefrit vind je op de pagina zo werkt het.

Wil je meer informatie over Proefrit aan Huis? Ga dan naar de over ons pagina of neem contact met ons op via info@proefritaanhuis.nl of 085 760 2825.

Heb je nog vragen?

Wij helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur, op zaterdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Hoe werkt Proefrit aan Huis?

Op onze pagina hoe werkt het leggen we in drie simpele stappen uit hoe Proefrit aan Huis werkt.

Als de auto bevalt, kan deze dan achtergelaten worden?

Ja. Wij regelen alles op afstand. Dat betekent dat de tenaamstelling, vrijwaring en het garantiecertificaat altijd direct digitaal wordt verzonden én we meteen een eventuele inruilauto beoordelen in overleg met de dealer.

Is Proefrit aan Huis gratis?

Ja. Wij komen in heel Nederland kosteloos naar je toe zodat jij een proefrit kunt maken in je eigen omgeving. Of je nou uiteindelijk besluit de auto te kopen of niet, dat maakt niet uit.

Tussen welke tijden kan ik een proefrit inplannen?

We komen langs wanneer het jou uitkomt. Dat betekent dat je 24 uur per dag en op 7 dagen in de week een proefrit in kunt plannen en we als het moet zelfs binnen een dag langskomen.

Stel de auto bevalt niet, brengen jullie dan kosten in rekening voor de proefrit?

Nee. We geven je alle tijd om rustig een proefrit te maken en te besluiten of de auto voldoet aan jouw wensen. Mocht dit niet het geval zijn dan brengen we uiteraard alsnog geen kosten in rekening.

Bekijk hoe het werkt

Wat is Proefrit aan Huis?

Proefrit aan Huis is een uniek Nederlands platform voor persoonlijke proefritten aan huis.
9,8
Proefrit aan Huis scoort gemiddeld een 9,8!
Schrijf een beoordeling
  • Unieke landelijke service
  • Gratis proefrijden in je eigen omgeving
  • Rijklaar inclusief 6 maanden landelijke garantie