Wat is een zuinige auto?

Onder zuinige auto’s verstaan wij een auto die maximaal 5 liter per 100 kilometer rijdt. Hoe zuinig een auto precies is, hangt vooral af van de leeftijd, de soort brandstof en kenmerken van de auto. Hieronder vind je een aantal tips op een rij.

 • Een auto van na 2005 is zuiniger dan een occasion van voor 2005.
 • Een kleine tweedehands auto is gemiddeld 10% zuiniger dan een gemiddelde auto.
 • Een auto met minder pk’s is zuiniger dan een auto met veel pk’s.
 • Kies je een jonge occasion? Deze zijn sowieso zuiniger dan oudere occasions. Kijk wel even goed naar het energielabel.
 • De zuinigste auto is een elektrische auto. Dit is tevens de goedkoopste optie als je kijkt naar de wegenbelasting en de bijtelling. 
 • Een auto met airco is meestal minder zuinig dan een auto zonder airco. De airco verhoogt namelijk het gewicht van de auto. Daarentegen is climate control juist zuiniger.

Wil je dus écht een zuinige auto rijden? Zorg er dan voor dat minimaal één van bovenstaande kenmerken aanwezig is op je nieuwe occasion.

Wat is zuiniger: diesel of benzine?

Het blijft lastig: is diesel of benzine zuiniger? Over het algemeen is een diesel auto gemiddeld 25% zuiniger dan een benzine auto. Als je elke dag grote afstanden rijdt, kun je ook nog eens veel besparen door een dieselmotor te rijden. Dit komt omdat diesel aanzienlijk goedkoper is aan de pomp. Daarnaast heeft een dieselmotor minder CO2-uitstoot, slijtage, onderhoud en kosten. Toch kleven er ook nadelen aan een dieselmotor. De wegenbelasting is bijvoorbeeld een stuk hoger en het stoot meer fijnstof uit.

Rijd je voornamelijk in de stad? Dan is een occasion met een benzinemotor een betere keuze. Dit scheelt je namelijk behoorlijk veel in de wegenbelasting. Maar een benzinemotor is ook voordeliger in de stad. Daarnaast zijn de onderdelen van de benzinemotor goedkoper en is een benzinemotor iets minder vervuilend.

Ons aanbod zuinige auto’s

In ons aanbod vind je zuinige auto’s die maximaal 5 liter per 100 kilometer rijden. Gelukkig zijn er veel occasions die deze richtlijn halen, wat betekent dat Proefrit aan Huis veel zuinige occasions in het aanbod heeft. Denk aan:

 • Zuinige familie auto’s
 • Zuinige sportieve auto’s
 • Zuinige grote auto’s
 • Zuinige kleine auto’s
 • Elektrische auto’s
 • Zuinige auto’s met een benzinemotor
 • Zuinige auto’s met een dieselmotor

Het gemak van Proefrit aan Huis

Heb je een zuinige auto op het oog? Vraag dan een gratis proefrit aan huis aan. Wij rijden de auto op het afgesproken moment geheel rijklaar naar je toe – waar in Nederland je ook woont. Zo kun je in je eigen omgeving de auto op je gemak uitproberen. Bevalt de auto niet, dan nemen wij de auto weer mee. Het kost je in dit geval niets. Ben je wel enthousiast en wil je de zuinige auto kopen? Dan regelen we direct de betaling en de tenaamstelling. De auto kan in dit geval voor je huis blijven staan! Meer informatie over de gratis proefrit vind je op de pagina zo werkt het.

Proefrit aan Huis biedt deze unieke service door heel Nederland aan. Occasions van 36 aangesloten autobedrijven staan weergegeven op onze website. Geheel kosteloos en wanneer het jou uitkomt komen we naar jou toe. Zelfs ‘s avonds en in het weekend. Wil je meer informatie over Proefrit aan Huis? Ga dan naar de over ons pagina of neem contact met ons op via info@proefritaanhuis.nl of 085 760 2825.

Heb je nog vragen?

Wij helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur, op zaterdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Hoe werkt Proefrit aan Huis?

Op onze pagina hoe werkt het leggen we in drie simpele stappen uit hoe Proefrit aan Huis werkt.

Als de auto bevalt, kan deze dan achtergelaten worden?

Ja. Wij regelen alles op afstand. Dat betekent dat de tenaamstelling, vrijwaring en het garantiecertificaat altijd direct digitaal wordt verzonden én we meteen een eventuele inruilauto beoordelen in overleg met de dealer.

Is Proefrit aan Huis gratis?

Ja. Wij komen in heel Nederland kosteloos naar je toe zodat jij een proefrit kunt maken in je eigen omgeving. Of je nou uiteindelijk besluit de auto te kopen of niet, dat maakt niet uit.

Tussen welke tijden kan ik een proefrit inplannen?

We komen langs wanneer het jou uitkomt. Dat betekent dat je 24 uur per dag en op 7 dagen in de week een proefrit in kunt plannen en we als het moet zelfs binnen een dag langskomen.

Stel de auto bevalt niet, brengen jullie dan kosten in rekening voor de proefrit?

Nee. We geven je alle tijd om rustig een proefrit te maken en te besluiten of de auto voldoet aan jouw wensen. Mocht dit niet het geval zijn dan brengen we uiteraard alsnog geen kosten in rekening.

Bekijk hoe het werkt

Wat is Proefrit aan Huis?

Proefrit aan Huis is een uniek Nederlands platform voor persoonlijke proefritten aan huis.
9,8
Proefrit aan Huis scoort gemiddeld een 9,8!
Schrijf een beoordeling
 • Unieke landelijke service
 • Gratis proefrijden in je eigen omgeving
 • Rijklaar inclusief 6 maanden landelijke garantie